BBCode: [url=/articol/id/918-un-articol-care-nush-daca-il-veti-citi-nu-am-un-nume-anume-fara-name]Un articol ,care nush daca il veti citi..nu am un nume anume :)fara name[/url]
Ce vad oamenii cand se uita la mine? Adesea imi pun aceasta intrebare. Ce-i atrage mai intai? Culoarea parului meu, coafura, hainele? Sau stralucirea fetei? Un element exterior sau ceva care straluceste din interior? Lumea noastra pune prea mare accent pe frumusetea exterioara a femeii. Suntem mereu invitate sa purtam cele mai la moda haine, sa ne aranjam parul dupa ultimul racnet si sa purtam cele mai scumpe podoabe. Suntem tentate sa credem ca daca nu facem asa, nu vom fi niciodata multumite de noi insine. Nu ne va observa nimeni niciodata. Nu vom gasi niciodata dragostea adevarata si nu ne vom bucura de admiratia pe care o dorim – si o meritam.
Totusi, Scriptura spune ca nu machiajul, bijuteriile si hainele la moda sunt lucrurile pe care Dumnezeu doreste sa le vada. El nu este asa de preocupat de ceea ce atrage admiratia superficiala, cat de dorinta de a vedea „omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu.“ (1Petru 3:3,4). Ceea ce apreciaza El sunt frumusetea adevarata a modestiei si virtutea.
Frumusetea interioara. Tanara fiind eram destul de preocupata de aspectul meu exterior. Vroiam sa arat bine. Vroiam ca parul sa imi stea perfect si hainele sa fie ca ale prietenelor mele. Asadar in mare parte valoarea pe care mi-o acordam provenea din ideea pe care o aveam despre felul in care trebuie sa arat. Aratam ca ceilalti? imi amintesc de ziua in care i-am spus mamei mele ca nu mai vreau sa ma imbrac ca ea. Doream sa port haine elegante, ca prietenele mele. ii multumesc lui Dumnezeu ca am o mama inteleapta, care mi-a spus:
-Ana Maria, inainte de a lua o hotarare importanta, trebuie sa il intrebam pe Dumnezeu ce parere are El. Vreau sa meditezi singura la acest subiect si apoi sa imi spui ce ti-a aratat Dumnezeu.
Surpriza! Cand am inceput sa studiez ce spune Biblia si Spiritul Profetic cu privire la imbracaminte, nu eram convinsa ca Dumnezeu era prea preocupat cu privire la felul in care ma imbrac eu. Dar pe masura ce studiam, am inceput sa imi dau seama ca El are instructiuni foarte clare in ce priveste stilurile de imbracaminte care sunt si care nu sunt potrivite pentru mine ca tanara crestina. Am fost surprinsa de cat de multe sfaturi erau date. Totusi, mai mult decat orice, am inceput sa recunosc ca problema imbracamintei era o problema pe inima mea. Ma concetrasem asupra exteriorului, pe cand Isus Se concentra asupra interiorului – relatia mea personala cu El. imi amintesc de lupta pe care am dus-o discutand cu Dumnezeu daca ii place sau nu imbracamintea mea. Rugandu-ma, El a inceput sa umple inima mea cu dorinta de a fi frumoasa cu adevarat, permitandu-I sa imi ofere frumusete interioara.
imbracamintea in Biblie. inca din Gradina Eden, imbracamintea a reprezentat mai mult decat doar acoperirea pielii. inainte de a pacatui Adam si Eva erau imbracati intr-un vesmant de lumina alba. „Acest vesmant de lumina era un simbol al hainelor lor spirituale, de nevinovatie. Daca ar fi ramas credinciosi lui Dumnezeu, acest vesmant ar fi continuat sa ii invaluie mereu. Dar cand a intrat pacatul in lume, ei au rupt relatia cu Dumnezeu si lumina care ii acoperise s-a indepartat. Goi si rusinati, au incercat sa inlocuiasca vesmantul divin cu frunze de smochin, care sa ii acopere.“ (Parabolele Domnului Hristos, p. 311) Aceste frunze de smochin simbolizau propria lor neprihanire. „Frunzele de smochin reprezinta argumentele folosite pentru a acoperi neascultarea.“ (Review and Herald, 15 noiembrie 1898).
Dumnezeu stia ca aceste vesminte indecente nu erau potrivite ca imbracaminte, asa ca a croit pentru perechea vinovata haine din piele (Geneza 3:21). Deoarece un miel a trebuit sa moara pentru asta, aceste haine simbolizau neprihanirea care putea sa le apartina lor prin credinta in Mantuitorul.
Firul albastru obligatoriu. in vremea Exodului, hainele purtate de israeliti aveau o insemnatate simbolica speciala. Lui Moise i s-a poruncit sa-i spuna poporului sa-si „faca din neam in neam un ciucure la colturile vesmintelor lor si sa puna un fir albastru peste ciucurele acesta din colturile vesmintelor… sa va uitati la el si sa va aduceti aminte de toate poruncile Domnului, ca sa le impliniti.“ (Numeri 15:38,39). Firul albastru simboliza angajamentul poporului de a-I fi ascultatori lui Dumnezeu.
Dumnezeu a dat instructiuni foarte precise cu privire la vesmintele purtate de Aaron, marele preot. „Dumnezeu a specificat fiecare detaliu in ce privea imbracamintea celor care slujeau inaintea Lui. Astfel, suntem invatati ca El are preferinte cu privire la hainele celor care ii slujesc. in privinta imbracamintei lui Aaron s-au dat instructiuni foarte detaliate, deoarece imbracamintea sa era simbolica.“ (Marturii pentru comunitate, 6:96). Hainele lui declarau ca el fusese pus deoparte si consacrat pentru o lucrare sfanta.
in cele din urma, cartea Apocalipsei infatiseaza doua femei, o fecioara si o desfranata, care reprezinta doua sisteme de inchinare, unul adevarat si altul fals. Ioan le descrie prin vesmantul lor, care le simbolizeaza doctrina.